HRVATSKO ŠUMARSKO DRUŠTVO

IMENIK HRVATSKIH ŠUMARA

https://www.sumari.hr/sumari



ID11673
ime Š., Nikola
zvanje
zanimanje     
dipl. ing. šumarstva, prof.
     

                                                                IZBOR      (knjiga4/11673)   IZMJENE         ISPIS



lokacija

apsolvirao1971.
diplomirao1972.
karijera šumarija Klana
djelovao Rijeka



 Sin Tome i Ružice r. Marohnić. Hrvat, rimokatolik. Otac mu je bio željezničar, a majka domaćica. Osnovnu školu pohađao je u Rijeci, a Srednju šumarsku školu u Delnicama, maturiravši 1966. godine.
 Šumarstvo je studirao na Šum. fakultetu Sveuč. u Zagrebu. Diplomirao je na ŠG odjelu 1972. godine.
 Prvo zaposlenje dobio je u ŠG Delnice, Šumarija Klana, odmah nakon diplomiranja. Završivši pripravnički staž, u istoj je šumariji referent iskorišćivanja šuma. God. 1975. zapošljava se u DI "Goranprodukt" Čabar u svojstvu tehnologa i praćenja proizvodnje. Nakon osam godina prelazi u Šumarsku školu Delnice za nastavnika stručnih predmeta (iskorišćivanje šuma, strojevi i uređaji u šumarstvu), gdje radi samo godinu dana (1983.-84.). Slijedeće škol. god. predavač je predmeta drvne struke na Tehničkoj školi Centar Rijeka, u kojoj ostaje deset godina. Posljednje zaposlenje dobiva 1994. u Primor. - Goran. župa-niji u Rijeci na radnome mjestu struč. suradnika za šumarstvo i lovstvo, sa koje dužnosti 25.5.1997. odlazi u mirovinu.
 Za vrijeme rada u nastavi položio je ispit iz engleskog jezika, pedagošku grupu predmeta i državni stručni ispit pred povjerenstvom Ministarstva uprave u Zagrebu.
 Bio je dragovoljac Domovinskog rata 1992. i 1994. godine.
 Umirovljeničke dane provodi u rodnom Zlobinu.

 ***: Hrvatski šumarski životopisni leksikon, knjiga 4, TUTIZ LEKSIKA d.o.o., Zagreb 1996. ORG

thanks to:
HŠ&HŠD&BM