HRVATSKO ŠUMARSKO DRUŠTVO

IMENIK HRVATSKIH ŠUMARA

https://www.sumari.hr/sumari



ID1539
ime MATIČIĆ, Dražen
zvanje
zanimanje     
magistar inženjer zootehnike (mag.ing.agr.)
      stručni suradnik za lovstvo, kinolog

                                                                IZBOR      (lugari /1539)   IZMJENE         ISPIS



lokacija

rođen2. 1. 1957.Karlovac
srednje obr.1975.Šumarska škola KarlovacŠumarski tehničar
više obr.1987.Šumarska škola KarlovacViši lovni tehničar - V. stupanj
diplomirao18. 12. 2003.Odjelu lovstva i zaštite prirode Veleučilišta u Karlovcuinženjera lovstva i zaštite prirode
diplomirao24. 10. 2011.Poljoprivredni fakultet u Osijekumagistar inženjer zootehnike (mag.ing.agr.)
karijera1986.ŠG Karlovaclovstvo
1. 1. 1991.UŠ Karlovacstručni suradnik za lovstvo
1. 4. 1999.UŠP Karlovacrukovoditelj Odjela za lovstvo
trenutno, od1. 6. 2000.UŠP Karlovacstručni suradnik za lovstvo

član HŠD ogranak
Karlovac

24.04.1986

umirovljenici

magistar agronomije



 Sin Zvonka i Marije rođ. Nose, rođen 2. siječnja 1957.godine u Karlovcu sa mjestom stanovanja u Karlovcu. Potječe iz obitelji lovaca i kinologa.

Osnovnu školu završio je u Karlovcu. Srednju šumarsku školu (šumsko-gospodarski smjer) završio je 1975. godine u OOC za šumarstvo Karlovac sa zvanjem šumarski tehničar. Od 1977. godine do 1981.godine bio je redovni student Šumarskog fakulteta (šumarski smjer) Sveučilišta u Zagrebu. Studij nije priveo kraju.

Pri OOC za šumarstvo u Karlovcu obrazovao se od 1985. godine do 1987.godine prema obrazovnom profilu zanimanja za Višeg lovnog tehničara te stekao isto zvanje.

Od 2000.godine do 2003.godine studirao je na stručnom dodiplomskom studiju lovstva i zaštite prirode pri Odjelu lovstva i zaštite prirode Veleučilišta u Karlovcu gdje je diplomirao 18.12.2003.godine te stekao zvanje inženjera lovstva i zaštite prirode.

Dana 24. listopada 2011.godine diplomirao je na Sveučilištu J.J.Strossmayera u Osijeku, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Sveučilišni diplomski studij Zootehnike te stekao akademski naziv Magistar inženjer zootehnike (mag.ing.agr.). Naslov diplomskog rada: Neke etološke značajke istarskog kratkodlakog goniča za lovnu uporabu.

Od 1986.godine u Šumskom gospodarstvu Karlovac radi na poslovima lovstva, a tako i danas kao Stručni suradnik za lovstvo u Stručnim službama Uprave šuma Podružnica Karlovac (HŠ d.o.o. Zagreb).

Ima položen ispit za ocjenjivača lovačkih trofeja od 1987.godine te položen ispit za lovočuvara kod Hrvatskog lovačkog saveza 2003.godine. Od 1979.godine stalni je član lovačkog društva „Gaj“ Zvečaj iz Zvečaja (Lovni ured Duga Resa, LS Karlovačke županije). U istom društvu obnašao je dužnosti lovnika, tajnika, predsjednika društva kao i člana Izvršnog odbora istog, i LSKŽ. Odlikovan je lovačkim odlikovanjem Hrvatskog lovačkog saveza, II i III- reda te lovačkim odlikovanjem III-reda Lovske zveze Slovenije i III-reda Lovske zveze Bele Krajine-Slovenija. Dana 10. prosinca 2010. godine odlikovan je lovačkim odlikovanjem Hrvatskog lovačkog saveza I-reda (zlatno), za zasluge postignute na unapređenju lovstva.

Član je Hrvatskog kinološkog saveza od 1977.godine u kojem je obnašao funkcije, predsjednika povjerenstva za kadrove i priredbe, predsjednika povjerenstva za autohtone pasmine pasa i člana povjerenstva za lovnu kinologiju. Međunarodni je kinološki sudac za oblik i rad lovačkih pasmina pasa.

Član je Kinološkog špotskog kluba "Karlovac" od 1977.godine, a u Kinološko društvo „Duga Resa“ iz Duga Rese dolazi 1979.godine, gdje je obnašao dužnosti voditelja uzgoja i referenta za tetoviranje pasa, kao i stalnog člana izvršnog odbora. Za doprinos u unapređenju lovne kinologije primio je Zlatnu medalju od kinološkog društva, a od Hrvatskog kinološkog saveza Zlatno odlikovanje 21.12.2007.godine. Član je i kinološkog kluba „Istarski gonič“ Pazin.

Vlasnik je uzgajačnice pasa „ČIČAK“-HR-FCI-2399. Od 1994.godine bio je uključen u akciju Hrvatskog kinološkog saveza; Autohtone pasmine pasa-Hrvatska nacionalna baština, gdje je u svojstvu uzgajača i vlasnika pasmine istarski gonič kratke dlake iste prezentirao na tada svim Europskim i Svjetskim izložbama pasa te osvajao titule šampiona Europe i Svijeta (Belgija, Mađarska, Puerto Rico-USA, Danska, Italija, Austrija Švicarska i dr.). Za naprijed postignuto gradsko vijeće grada Karlovca dodijelilo mu je Nagradu grada Karlovca 13.07.1998.godine.

Dugogodišnji je ovlašteni vještak prije Ministarstva kulture, sada Ministarstva zaštite okoliša i energetike za procjenu šteta od strogo zaštićenih vrsta na životinjama.

Pisao je stručne članke s tematikom lova i lovne kinologije, a isti su objavljeni u glasilima HLS-a "Lovački vjesnik", HKS-a, glasilu „Naši psi“, glasilu HŠ d.o.o.Zagreb., mjesečniku za lov i ribolov "Glas lova i ribolova"-Osijek i drugima.

Član je biciklističkog kluba „Karlovac-1889“ u Karlovcu u kojem je obnašao funkciju tajnika kluba i člana izvršnog odbora.

Od 1991. godine neprekidno do oslobođenja Domovine bio je u postrojbama ZNG/HV OSRH. Časnik je HV-e, a obnašao je zapovjedne dužnosti u ZNG/HV; 70. bojnoj vojne policije, 67.bojnoj vojne policije te zapovijedao postrojbom vojne policije pri 110.“R“ brigadi ZNG/HV Karlovac. Odlikovan je vojnim odličjem.

Član je Udruge proistekle iz Domovinskog rata ´110.brigade´ u Karlovcu u kojoj je bio član Izvršnog odbora, a tako i UHVDR-a u Karlovcu. Član je i predsjednik Udruge branitelja i veterana vojne policije iz Domovinskog rata -Podružnica Karlovačke županije.

Od 1986.godine stalni je član Hrvatskog šumarskog društva-ogranak Karlovac u kojem je bio član izvršnog odbora. Bio je predsjednik sindikata HSŠ stručnih službi UŠP-Karlovac i član je Sindikata inženjera i tehničara šumarstva (SITŠ - Karlovac).

Oženjen je i otac tri kćeri. Živi u Karlovcu.

 ***: Hrvatski šumarski životopisni leksikon, knjiga 6, TUTIZ LEKSIKA d.o.o., Zagreb 1996. ORG

thanks to:
HŠ&HŠD&BM